Bij Citonda kennen ze de klant nog bij naam

Autobedrijf Citonda in Delfgauw is een begrip tot ver buiten de gemeentegrenzen. Klanten die als student hun auto lieten nakijken en keuren door de vakmensen van Citonda, bleven terugkomen, ook toen ze elders in het land waren gaan wonen.

Citonda aan de Noordeindseweg is een kleinschalig autobedrijf. Van oorsprong was het bedrijf vooral gericht op Citroën. Dit is nog steeds het specialisme van Citonda. Daarnaast zien Robert en Wilma Hekkema steeds meer nieuwe klanten met niet-Citroën merken de gang naar Citonda maken. Sinds dit jaar is het bedrijf ook aangesloten bij de organisatie Eurorepar, wat betekent dat ook andere merken hier ondersteund worden.

Buiten Robert en Wilma werken bij Citonda vier ervaren monteurs. Een van die vier, Gerard Meijer uit Pijnacker, gaat per 31 augustus met pensioen. Wie bij een persoonlijk en gezellig klein bedrijf nog het echte vakwerk wil verrichten, mag Gerard komen opvolgen. De eigenaren zijn al even op zoek, maar het is lastig om iemand te vinden. Zelf heeft Gerard geen enkele spijt dat hij vijftien jaar geleden bij Citonda terechtkwam. Net als de eigenaren vindt hij het mooie van het bedrijf dat je de klanten meestal bij naam kent. Het persoonlijke contact en het kennen van de mensen komt door de kleinschaligheid en doordat Wilma en Robert er altijd zijn. Het gaat niet over meerdere schijven en je hebt als klant steeds contact met dezelfde mensen. Wie eenmaal bij Citonda werkt, gaat er niet snel weg.

Gerard Meijer werkte al 35 jaar in de autosector toen hij vijftien jaar geleden bij Citonda terechtkwam. Zijn vader was boer aan de Overgauwseweg in Pijnacker, maar Gerard had als jonge jongen al meer belangstelling voor de auto’s bij garageman Piet van der Helm aan de overkant. De techniek boeide hem meteen en is hem altijd blijven boeien. Zie ook elders in deze krant!

Bent u ook als bedrijf gevestigd in het Buitengebied West en wilt u meer informatie? Of wilt u meer aandacht voor uw bedrijf in deze rubriek? Mail ons dan op info@pnwest.nl.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.