De ondernemers in het Buitengebied West

Dit keer is er geen specifiek gesprek en artikel over een individuele ondernemer in het Buitengebied West, maar een denkbeeldig gesprek met een groot deel van de ondernemers in dit uitgestrekte gebied, dat zich uitstrekt van de Overgauw via Oude Leede en Delfgauw tot Nootdorp. Dit gebied omvat ook de Bieslandse Polder, het Stiltegebied, de Dwarskade in Nootdorp en verschillende bedrijven, zoals Autobedrijf Steeneveld, Sportschool Sansi, het manegebedrijf aan de Oudeweg, Molen Windlust en het restaurant naast de molen.

Gezien de uitgestrektheid van het gebied is het lastig om collectieve projecten op te zetten die alle ondernemers in het gebied ten goede komen. Het deelbestuur organiseerde daarom een bijeenkomst om te brainstormen over mogelijke collectieve projecten. Wethouder Frank van Kuppeveld was aanwezig om de ondernemers uit te leggen wat het Ondernemersfonds inhoudt. Dit fonds is op verzoek van de ondernemers ingesteld, waarbij ondernemers een kleine toeslag bovenop de normale OZB betalen, en dit geld wordt per bedrijvengebied in een gemeenschappelijke pot gestopt om gezamenlijke uitgaven te financieren, zoals kerstversieringen in winkelgebieden en beveiliging op bedrijventerreinen.

Hoewel het Ondernemersfonds goed werkt in de meeste gebieden, bleef het geld in enkele buitengebieden ongebruikt. De bijeenkomst had tot doel na te denken over mogelijke collectieve projecten, zoals een open dag in het gebied in de vorm van een fietstocht of een groot buurtfeest voor iedereen die in het gebied woont en werkt.

De avond was goed georganiseerd en sfeervol, en de uitkomsten zullen worden samengevat door het centrale bestuur van het Ondernemersfonds Pijnacker-Nootdorp en het subbestuur van Buitengebied West, wat in toekomstige artikelen zal worden behandeld.

Bent u ook als bedrijf gevestigd in het Buitengebied West en wilt u meer informatie? Of wilt u meer aandacht voor uw bedrijf in deze rubriek? Mail ons dan op info@pnwest.nl.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.