Thea en Peet van der Voort-Van Winden wonen al 23 jaar in een bedrijvig gebied aan de Europalaan. Voor die tijd woonden ze aan de Westlaan. Peet heeft altijd een aannemersbedrijf gehad maar dat heeft hij al heel lang geleden overgedaan aan zijn zoon Carlo.

Het echtpaar kocht destijds de woning van de familie De Vogel die een tuinbouwbedrijf hadden daar. Peet heeft officieel geen bedrijf meer dus maar is wel altijd heel bedrijvig bezig. In de siertuin achter het huis en ook in de moestuin die naast de prachtige woning gelegen is. Peet vertelt dat het huis valt onder de bestemming duurzame tuinbouw en dat betekent dat hij heel weinig aan het huis kan verspijkeren. Soms denkt hij als voormalig aannemers iets leuks bedacht te hebben maar dan steekt hij er liever toch niet te veel energie in. Hij is niet iemand die bij de gemeente de strijd aangaat en eigenlijk is het huis helemaal perfect zo, inclusief de prachtige serre aan de achterzijde. Intussen is de boerenzoon uit Oude Leede 77 jaar. Evenals echtgenote Thea – zij is een tuindersdochter – verkeert Peet nog in een prima gezondheid. Nog geen pilletje slikken ze. Ze zijn ook allebei heel sportief. Peet gaat vanmiddag weer lekker schaatsen op De Uithof en ook bij Toerclub Pijnacker rijdt hij nog tochten van boven de honderd kilometer. Op de ijsbaan haalt hij op de tien kilometer nog een gemiddelde snelheid van 33 kilometer per uur. Met de vossenjachten bij de TCP is hij gestopt maar soms heeft hij daar toch een beetje spijt van. Voor de jongere generatie daar is Peet een voorbeeld. Zo willen ze op de fiets wel oud worden. Toen Peet 62,5 was heeft hij het bedrijf aan zijn zoon overgedaan. Na ruim 38 jaar was het wel mooi geweest. Hij geniet van zijn oude dag maar is dus nog actief met van alles en leeft volop mee met van alles. Ook met de bedrijvigheid waar Thea en hij als particulier tussen wonen. Zijn instelling is dat hij als burger niet te moeilijk moet doen en gelukkig kan hij met de omliggende ondernemers prima vinden. En nu maar hopen op een Elfstedentocht. Peet heeft er drie gereden maar is klaar voor een vierde.

Bent u ook als bedrijf gevestigd in het Buitengebied West en wilt u meer informatie? Of wilt u meer aandacht voor uw bedrijf in deze rubriek? Mail ons dan op info@pnwest.nl.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.