Autoschade Oostambacht maakt alles weer mooi

Vader Robert en zoon Damy van der Ende zijn echte autoschade-ambachtsmannen. Robert is 51 en heeft vanaf 2001 zijn eigen bedrijf op Bedrijvenpark Oostambacht in Nootdorp. Aan de Burgemeester Tijdemanstraat hebben Robert en zijn echtgenote Cisca een prachtig bedrijf met een mooi kantoor, een ruime ontvangstruimte en een lichte werkplaats.

Voordat Robert ruim twintig jaar geleden besloot om zelfstandig aan de slag te gaan, werkte hij vele jaren bij diverse autoschadebehandelaars. Wat zij doen, kan ik zeker zo goed of nog beter. Aldus de gedachte van de geboren Delfgauwenaar.

Zoon Damy is nu 26 jaar en al meer dan zijn halve leven actief in hetzelfde vak als zijn vader. “Ik was een jaar of veertien toen ik al ging meehelpen. Vanaf mijn jeugd vond ik autoschade behandelen een prachtig vak. Het mooie is dat je iets dat lelijk is geworden weer mooi maakt. Het is ook een heel veelzijdig vak waar je heel wat jaren voor nodig hebt om het helemaal allround onder de knie te krijgen. Een jaar of zes heb ik ervoor op school gezeten, in combinatie met werken en leren in de praktijk. Dat werkt voor mij het beste,” aldus Damy die met Romy en hun twee jonge kinderen, Xem van twee en Rev van één, in Klapwijk woont. Het woon-werkverkeer gaat meestal per fiets. Of er een volgende generatie autoschadebehandelaars in zit, zal de toekomst moeten bewijzen. Bij Robert en Damy is het in elk geval zo gegaan dat de vonk oversloeg van vader op zoon.

Het bedrijf is nu nog eigendom van Robert en Cisca, maar ergens op de achtergrond zou Damy het wel mooi vinden om de zaak ooit over te nemen. Nu is het daar misschien niet de goede tijd voor. Werk is er zat en het bedrijf zou zo twee nieuwe vakmensen kunnen plaatsen, maar de energiekosten en andere lasten lopen enorm op terwijl daar nog geen verhoogde inkomsten tegenover staan.

Bent u ook als bedrijf gevestigd in het Buitengebied West en geïnteresseerd in samenwerking?
Meld u dan aan op info@buitengebiedpnwest.nl | www.buitengebiedpnwest.nl

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.