Mensen zijn gelukkig bij ‘Pluk de Dag’

Zorgkwekerij ‘Pluk de Dag’ aan de Rijskade in Pijnacker bestaat nu twee jaar het loopt lekker. Eigenares Lydia Westmaas is heel tevreden met hoe het gaat en vindt het vooral heel mooi dat de mensen het er zo naar hun zin hebben.

‘Pluk de Dag’ is vijf dagen per week overdag geopend en er is plaats voor twaalf mensen die een of meerdere dagdelen of dagen genieten van de dagopvang die ‘Pluk de Dag’ te bieden heeft aan mensen met een indicatie dementie.

Niets moet en veel mag bij deze zorgkwekerij die eigenlijk ook zorgboerderij is. Er zijn diverse dieren, zoals geiten, paarden en niet te vergeten alpaca’s. Het zijn vooral de mannen die ’s morgens onder begeleiding van de medewerkers en de vrijwilligers lekker bezig zijn met de verzorging van de dieren.

We zijn even op bezoek aan het begin van de middag en dan zijn de heren bezig met een spelletje bowlen. Ze praten wat af tegen en met elkaar en wie er wint lijkt in het geheel niet belangrijk te zijn. Lydia zegt dat veel mensen op vaste dagen komen zodat ze elkaar gaan leren kennen. “Die mannen zijn bijna een vriendengroep”, zegt Lydia. In een andere ruimte is een groep vrouwen actief bezig. Een enkele man ziet grijnzend dat het goed gaat.

Dat het er zo ontspannen aan toe gaat, komt door de begeleiding en ook door de mooie locatie in het buitengebied. Hier was vroeger de tomatenkwekerij van de familie Van der Arend. De loods is prachtig omgebouwd op beide verdiepingen en er is een prachtig kasje gerealiseerd waar mensen zich al snel prettig voelen. Veel planten en veel licht. En dus ook nog plek voor een bowlbaantje.

Lydia Westmaas is zes jaar bezig geweest voordat ze de zorgkwekerij kon opzetten en openen. Ze heeft er geen spijt van. Ze is blij met de bezoekers, met de medewerkers, met de vrijwilligers en met haar zus Mirjam die haar steun en toeverlaat is. Dit soort kleinschalige voorzieningen voorzien echt in een grote behoefte en ze blijken gewoon heel goed te werken voor mensen die het allemaal niet meer zo precies weten in hun hoofd.

Bent u ook als bedrijf gevestigd in het Buitengebied West en wilt u meer informatie? Of wilt u meer aandacht voor uw bedrijf in deze rubriek? Mail ons dan op info@pnwest.nl.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.