Van Herberg Uylenburg naar Stiltegoed

Dertig jaar geleden begon Josje Duijndam samen met Hans Borsboom met de ontwikkeling van De Uylenburg aan de Noordeindseweg in Delfgauw. Het begon met een vijftigplus-camping en nu is het een heel palet aan voorzieningen.

Het bekendst is Café du Midi dat dertien jaar geleden werd verkocht aan Marieke en Philip van Domburgh. Vanaf dat moment is het daar alleen maar drukker geworden. Josje en Hans gingen zich richten op Herberg De Uylenburg, een schitterende voorziening met achttien verblijfskamers ter overnachting en drie vergaderlocaties: Het Praathuis, Het Atelier en Het Rondhuis. De vergadergezelschappen lopen uiteen van vier tot ongeveer twintig personen.

In de coronatijd waren het magere jaren voor Josje maar intussen begint het allemaal weer aan te trekken, ook de overnachtingen in de herberg. Deels zijn dat mensen die voor hun werk hier in de buurt moeten zijn en een mooie natuurlijke verblijfslocatie zoeken en deels zijn het toeristen. De toeristen boeken vooral in het weekend. Combinaties van meerdaags vergaderen/samenkomen en overnachten zijn natuurlijk ook mogelijk.

Toen Café du Midi naar Philip en Marieke ging, had Jos het idee om haar gasten qua horeca aan Du Midi over te laten, maar daar werd het zo druk dat De Uylenburg dat toch maar zelf ging doen. Het voordeel is dat de Uylenburggasten dan ook meer in rustige natuurlijke sferen blijven. Dat is namelijk de kracht: samenkomen en verblijven in een landelijke sfeer en in een ruime omgeving.

Intussen is Jos op haar 63ste zo ver dat ze na dertig jaar heel hard werken De Uylenburg kan overdragen aan de volgende generatie: Naomi Dorff en Puck Siemerink, respectievelijk een dochter van een zus en een schoondochter.

“Het is goed als jonge mensen weer voor verfrissing en vernieuwing zorgen. Ik kan me dan meer op Stiltegoed gaan richten, het stiltegebied van tien hectare, een stukje verderop langs de Bieslandseweg. Daar zijn volop mogelijkheden voor het ervaren van rust, ruimte en stilte, dingen waar de rusteloze moderne mens toch veel behoefte aan heeft. Over Stiltegoed binnenkort meer…

Bent u ook als bedrijf gevestigd in het Buitengebied West en wilt u meer informatie? Of wilt u meer aandacht voor uw bedrijf in deze rubriek? Mail ons dan op info@pnwest.nl.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.