Roots Auto Service: unieke onderneming

Joop Wortelboer heeft in de loop van de jaren echt een prachtig en keurig ogend autobedrijf opgebouwd aan de Overgauwseweg. Voor de gemeente wel een beetje een ‘zorgenkind’ omdat aan de achterzijde een woonwijk in ontwikkeling is en er natuurlijk allerlei ‘milieucirkels’ gelden.

De gemeente zou het bedrijf van Joop dus best willen ‘wegkopen’, maar dat gaat zeker niet zonder slag of stoot bij Joop, die in zijn opbouwjaren altijd veel steun heeft ondervonden van de gemeente die destijds nog werd geleid door ‘ondernemende wethouders’. Er zitten in het huidige college en de gemeenteraad weinig of geen ondernemers, en dat vindt Joop Wortelboer best heel jammer. Hij was zelf een jongen die op zijn twintigste begon en door schade en schande ‘wijs’ is geworden. Joop vindt dat jonge ondernemers meer kansen moeten krijgen en hij zou ze daar graag bij willen helpen.

Het is de Overgauwbewoner een doorn in het oog dat mensen met veel geld in een buitengebied als Oude Leede schitterende villa’s mogen bouwen, terwijl zzp-ers die een huis met een loods willen realiseren daar de kans niet krijgen. Terwijl dit juist de ondernemers zijn – loonwerkers en hoveniers – die ervoor zorgen dat de gemeente er zo mooi en netjes uitziet. Joop vindt dat de gemeente ook te weinig openstaat voor bedrijven in zijn eigen sector; de autobusiness, terwijl bijna iedereen autorijdt. Zelf heeft Joop altijd wel zijn weg gevonden.

Bij Roots Auto Service kun je voor een mooie prijs een auto kopen en tegen een goed tarief kun je er terecht voor keuringen en onderhoud. Er is zelfs meer vraag naar onderhoud dan Roots kan plaatsen. Over ‘de handel’ zegt Joop dat er geen peil op te trekken is wanneer de meeste auto’s worden verkocht. Altijd waren vrijdag en zaterdag de topdagen, maar het is al een paar keer gebeurd dat Joop op maandag vijf auto’s heeft verkocht en op zaterdag slechts twee. Kortom: de automarkt is erg in beweging. Er is ook minder handel omdat grote dealers hun auto’s het liefst veilen. En dan is de auto voor de hoogste bieder, wat voor een echte handelsman als Joop Wortelboer lang niet altijd gunstig is.

Bent u ook als bedrijf gevestigd in het Buitengebied West en wilt u meer informatie? Of wilt u meer aandacht voor uw bedrijf in deze rubriek? Mail ons dan op info@pnwest.nl.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.