Agrarisch Loonbedrijf Van der Kraan VOF timmert aan de weg

In het jaar 1986 begon Jan van der Kraan met zijn agrarisch loonbedrijf. Later kwamen zijn vader Tinus en zijn broer Martin ook in het bedrijf dat Agrarisch Loonbedrijf Van der Kraan VOF heet en dat is gevestigd aan de Oudeweg tussen Nootdorp en Pijnacker.

Zeker in de spits is het lastig om per fiets het bedrijf en perceel van de familie Van der Kraan te bereiken, maar met een beetje kunst- en vliegwerk lukt het. Ook de vrijgezelle Jan van der Kraan en zijn moeder Lia zijn niet erg te spreken over de enorme verkeersdrukte op de Oudeweg. Dat hun perceel niet bereikbaar is vanaf het fietspad met een directe toegang is volgens Jan een foutje geweest bij de aanleg van de weg. Zelf heeft hij ook vaak de nodige moeite om ’s morgens vroeg met een mobiele kraan het eigen terrein te verlaten om op weg te gaan naar het werk. De volgende morgen zal dat zijn een project in Gouda. Daar werken hij en zijn broer Martin vaak voor aannemers. Ze worden dan ingehuurd voor het ‘bestraatklaar’ maken van straten en wegen.

Het bedrijf is destijds begonnen als agrarisch loonbedrijf maar in deze regio zijn steeds minder agrariërs actief, zodat de familie Van der Kraan zich op weg- en waterbouw is gaan richten. Als directe opdrachtgever en ook voor aannemers. Sloten, krozen, maaien en baaltjes persen doen de Van der Kranen nog steeds graag, maar schoeiingen plaatsen, bruggen bouwen en aanverwante werkzaamheden pakken ze op. Bij het nieuwe huis van Fred Tet aan de Oudeweg hebben ze rondom al het nodige werk gedaan. Van het plaatsen van schoeiingen en keerwanden tot en met het straatwerk.

Kraanverhuur doen ze ook. De 57-jarige Jan heeft plezier in zijn werk en dat geldt ook voor zijn broer die 53 is. Vader Tinus is overleden maar moeder Lia leeft nog volop mee. Zij en zoon Jan hebben ieder hun eigen deel van het dertig jaar geleden gebouwde huis, maar warm eten doet Jan na een dag hard werken bij zijn ma. Dat is wel zo makkelijk!

Bent u ook als bedrijf gevestigd in het Buitengebied West en wilt u meer informatie? Of wilt u meer aandacht voor uw bedrijf in deze rubriek? Mail ons dan op info@pnwest.nl.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.