Gewone hotels hebben in coronatijd hun beperkingen maar het Plantenhotel van Anita en Erik van den Berg aan de Schimmelpenninck van der Oyeweg draait gewoon door.

Het bestaat sinds 2011 en het echtpaar Van den Berg combineert het Plantenhotel met een hoveniersbedrijf dat gericht is op aanleg en onderhoud van tuinen in alle soorten en maten en op boomverzorging. Het hoveniersbedrijf is werkzaam in een grote regio rond Pijnacker-Nootdorp.

Ook het Plantenhotel heeft een groot werkgebied. De planten komen uit bijna heel Nederland. Het Plantenhotel van Anita en Erik heeft als een van de zeer weinige ook een transportvoorziening. Ze halen de planten thuis op zodra het najaar kouder wordt en ze brengen ze terug als de lente het toelaat. Zelf de planten bij het Plantenhotel brengen kan natuurlijk ook.

In de kas van ongeveer 2.500 meter hebben ze een kleine 1.500 vierkante meter voor de planten die in allerlei soorten en maten aanwezig zijn. Je betaalt 48 euro per vierkante meter. Voor die vergoeding staan ze de hele winter lekker warm op de betonnen vloer met verwarming. Bovendien worden ze netjes bijgehouden. Ze krijgen water en voeding. Anita zorgt verder dat ziekten en plagen geen kans krijgen. Ze heeft intussen van heel veel planten aardig verstand. Zodra een plantensoort voor haar nieuw en onbekend is, leest ze zich even in. Of ze vraagt advies aan Erik dan wel aan buurman Sjaak van der Burg die met zijn medewerker Leo de Koning ook betrokken is bij het transportwerk.

Het Plantenhotelseizoen loopt van begin oktober tot ergens in mei. In de zomer is de betonnen kasvloer skelterterrein voor de kinderen Collin van 8 en Jolijn van 5. Het groeiende aantal klanten – het zijn er intussen zo’n 140 – bestaat uit particulieren en bedrijven, zoals restaurants die hun terras in de zomer aankleden met planten die in de winter warm onderdak nodig hebben. Er staan enorme joekels maar ook kleine plantjes zijn welkom.

Bent u ook als bedrijf gevestigd in het Buitengebied West en wilt u meer informatie? Of wilt u meer aandacht voor uw bedrijf in deze rubriek? Mail ons dan op info@pnwest.nl.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.