Voederhuis Fred-Tet: een dorpse kwaliteitswinkel

Super-Nootdorper Fred Tetteroo combineert gezelligheid en gemoedelijkheid met kwaliteit en vernieuwing. Hij heeft aan de Oudeweg 2, op een steenworp van zijn geboorteplek, met Fred-Tet een kwaliteitsdiervoederwinkel met een heel ruim assortiment voor alle huisdieren.

Niet alleen vanuit Nootdorp en Pijnacker weten ze de goed bereikbare winkel te vinden, maar ook vanuit de grote regio. Een groot voordeel is ook de prima parkeerruimte pal bij de winkel achter de vroegere Maalderij De Eendracht.

Het was Corrie Janszen-Tetteroo die eind jaren zeventig met een diervoederwinkeltje begon. De echtgenote van molenaar Geert Janszen wilde na 12,5 jaar de winkel overdoen. Willem de Vreede, een broer van de moeder van Fred, hoorde dat en zei meteen dat hij wel een goede opvolger wist. Dat was dus zijn neef Fred, zoon van de vroeg overleden Theo Tetteroo en Sjaan de Vreede.

“Ik werkte in die tijd bij die mannen van Veldhoven in de kippenbusiness. Die poeliers zijn neven van mij. Het leek me wel wat, een diervoederwinkel, en we waren het snel eens, tante Corrie en ik. Een paar maanden heb ik meegelopen en op 1 januari 1990 heb ik de winkel overgenomen en verder uitgebouwd.

De hele diervoedersector heeft natuurlijk een enorme ontwikkeling doorgemaakt en daar ben ik steeds in meegegaan. Het draait vooral om kennis in combinatie met de tijd nemen voor de klant.” De winkel en de ruimte erachter vormen een ontmoetingsplaats voor mensen die graag even een bakkie komen doen en een praatje maken, zoals wij voor deze rubriek ook maar kwamen aanwaaien. Geen probleem voor Fred, tenzij er een klant binnenkomt. Die gaat te allen tijde voor. Fred heeft al jaren steun van twee jonge vrouwen die al jaren meedraaien, Liselot en Jasmijn.

Een aantal dagen in de week helpen ze Fred die woensdag en donderdag bestellingen rijdt. Hooi, stro en natuurlijk alles wat dieren nodig hebben. Fred houdt van alle dieren maar paarden zijn vooral zijn passie. Neem dus gerust eens een kijkje bij Fred-Tet!

Bent u ook als bedrijf gevestigd in het Buitengebied West en wilt u meer informatie? Of wilt u meer aandacht voor uw bedrijf in deze rubriek? Mail ons dan op info@pnwest.nl.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.