Er zit flink groei in bij Aqua Look

Aqua Look aan de Schimmelpenninck van der Oyeweg 106 in Delfgauw is een bedrijf dat gericht is op de kweek en de handel van aquariumplanten en vijverplanten. Er zijn ongeveer tien soorten vijverplanten en 150 soorten aquariumplanten. Dat is duidelijk de hoofdmoot bij het bedrijf van Esther Kraan-De Vreede.

Het kweken van deze veelal kleine plantjes is heel arbeidsintensief, ofschoon Esther nu wel bezig is om bepaalde delen van het proces met behulp van machines te doen. Bij Aqua Look zijn gemiddeld rond de veertig mensen aan het werk.

Nadat ze haar verhaal heeft gedaan, geeft Esther even een korte rondleiding door het 15.000 vierkante meter grote bedrijf dat jaarlijks enkele miljoenen plantjes kweekt en afzet in diverse Europese landen. Duitsland, Engeland en Frankrijk zijn grote afnemers, maar de plantjes gaan naar veel meer Europese landen waar de mensen aquariumliefhebbers zijn. Corona heeft voor een flinke boost gezorgd. Mensen zijn vaker thuis en vinden afleiding en rust bij een aquarium met visjes en plantjes. Je haalt de (onderwater)natuur als het ware in huis. Het meeste basismateriaal komt uit Maleisië en in deze coronatijd is het best spannend of de bestellingen ook echt leveringen worden. Het vervoer gaat met luchtvracht. Esther vertelt dat ze eigenlijk hoognodig weer naar Maleisië moet voor persoonlijk contact met het bedrijf dat hoofdleverancier is, maar door corona gaat dat beslist niet. Vader Leo die met zijn zus Lien aan de basis stond van het bedrijf, was de laatste die in februari vorig jaar in Maleisië was. Hij vertelt dat de sfeer toen al heel ‘corona-onwezenlijk’ was.

Esther geniet van het werk en het bedrijf, ook al is het best intensief om alles goed te runnen. Ze combineert het werk met een gezin met twee jonge kinderen. De donderdag is haar ‘mama-dag’, maar ze vindt het toch lastig om het bedrijf dan een dag helemaal los te laten. Ze is daarom blij dat echtgenoot Jeroen Kraan haar binnenkort komt bijstaan bij het runnen van Aqua Look.

Bent u ook als bedrijf gevestigd in het Buitengebied West en wilt u meer informatie? Of wilt u meer aandacht voor uw bedrijf in deze rubriek? Mail ons dan op info@pnwest.nl.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.