Buitengebied op de bres voor belangen bedrijvigheid

Amateurfotografe Patricia Kooij zag vorige week een goede vriend, Martijn van der Ende, door Pijnacker heen rijden met zijn auto. Hierop waren/zijn een aantal stickers geplakt die te maken hebben met de boerenprotesten. Ze sprak hem hierover aan. Vervolgens vroeg Martijn haar of zij een aantal promofoto’s wilde maken over hem en zijn actie. Dit heeft Patricia in het weekend voor hem gedaan in een weiland langs de Overgauwseweg. Met toestemming mag ze ook een foto en een verhaaltje met de Telstar delen.

Martijn wil zelf niet te veel in de belangstelling staan en verwijst naar de vele informatie die op internet en in de media te vinden over de Farmers Defence Force Steun onze boeren, steun elkaar!’. Dat is de club waar hij bij aangesloten is.

Patricia: “Martijn doet dit belangeloos en heeft het beste voor met de boeren, tuinders en vissers van ons land. Hij hoopt met het statement op zijn auto te bereiken dat mensen meer gaan nadenken over hoe belangrijk de boeren, tuinders en vissers voor ons land zijn. Ik wil hem graag helpen door deze foto en verhaal met jullie te delen.”

Het Ondernemersfondsgebied Buitengebied West dat aan de basis staat van deze wekelijkse rubriek, bestrijkt ook de nodige boerenbedrijven in het buitengebied. Een van de doelstellingen van het bestuur van Buitengebied West is om onder meer bij de gemeente meer aandacht te vragen voor de belangen van ondernemers in het buitengebied waar steeds meer ‘dure huizen van mensen met geld’ verrijzen, terwijl de mogelijkheden voor bedrijvigheid afnemen. Niet alleen de belangen van agrarische ondernemers, maar van alle ondernemers.

Aldus het bestuur dat bezig is een brandbrief op te stellen, gevolgd door een ‘informatienota’. Het bestuur hoopt dat er in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar er meer aandacht komt voor ‘bedrijvigheid in het buitengebied’.

Bent u ook als bedrijf gevestigd in het Buitengebied West en wilt u meer informatie? Of wilt u meer aandacht voor uw bedrijf in deze rubriek? Mail ons dan op info@pnwest.nl.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.