Bij Boertje heeft goede start gemaakt

Een week of vijf geleden stond er groot nieuws in de Telstar, op de voorpagina nog wel: Bed & Breakfast Bij Boertje geopend aan de Rijskade in Pijnacker.

Een initiatief van ‘boerin’ Aline van Wijk-Bos, de echtgenote van ‘boertje’ Martin van Wijk. Aline bedacht het plan om een deel van de stal en de hooizolder om te bouwen tot B&B. Dat was een hele operatie die met hulp van Bouwbedrijf Schotte BV en diverse onderaannemers uit Pijnacker en Nootdorp goed slaagde. Er zijn drie kamers – boven een familiekamer en twee beneden – met alles erop, erin er eraan. Daarnaast is er een centrale ontmoetingsruimte. De kamers zijn prachtig geworden: een combinatie van modern en klassiek. Met behoud van mooie boerderij-elementen.

Het B&B is prachtig en draait intussen heel goed. Meteen al na de start volgden de boekingen en reserveringen elkaar snel op. Mensen van allerlei pluimage uit binnen- en buitenland. Toeristen, werkmensen, zakenlieden, van alles meert aan bij Bij Boertje. Het is veel werk, vertelt Aline, maar ze geniet er volop van. Zeker als dan blijkt dat ze ‘vijf sterren’ krijgt toegekend in de reviews of een tien voor hygiëne en klantvriendelijkheid. Dat zijn cijfers waar menige scholier alleen maar van kan dromen. Het is mooi om te zien dat een B&B een mooie toevoeging is bij een boerenbedrijf dat al decennia lang met koeien, schapen en paarden een boterham probeert te verdienen. Het grappige is ook dat het boerenbedrijf gewoon doordraait. De gasten vinden dat mooi om te zien en mee te maken. Als ze dat willen, kunnen ze ook mee helpen bij de verzorging van de dieren. Je kunt als gast van Bij Boertje ook je paard mee brengen. Daar is ook onderdak voor plus een heerlijk ontbijt en andere benodigdheden. Je zit zo in de natuur van het Balijbos en de Delftse Hout. Er zijn veel mogelijkheden voor een lekkere wandeling of leuk tochtje, zodat het verblijf bij Bij Boertje nog mooier wordt!

www.Benbbijboertje.nl

Bent u ook als bedrijf gevestigd in het Buitengebied West en wilt u meer informatie? Of wilt u meer aandacht voor uw bedrijf in deze rubriek? Mail ons dan op info@pnwest.nl.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.