Schotte blijft altijd gebaseerd op kwaliteit

Aannemersbedrijf Schotte BV bestaat sinds 1864. Bij het 150-jarig bestaan heeft de familie Schotte een mooi boek laten maken over de historie van het bedrijf dat nog altijd in Oude Leede gevestigd is.

Intussen staat de vijfde generatie aan het roer en doet de vierde generatie ook nog leuk mee. De vijfde generatie betreft Suzanne Schotte en de vierde is haar vader Gerrit. Die is 71 jaar maar nog in volle glorie. Dochter Suzanne is gisteren 38 geworden.

Het bouwbedrijf houdt zich bezig met nieuwbouw, verbouw, renovatie en onderhoud van alles wat ‘pand’ genoemd mag worden, vooral woningen. Alle projecten worden geteld en de teller staat boven de 1500. Project 1 betrof de kleedkamers van het oude zwembad in Pijnacker, bij de spoorlijn.

Schotte werkt sinds jaar en dag met rond de acht personen en dat blijft ook zo. Het gevolg is dat Suzanne en Gerrit best regelmatig nee moeten zeggen tegen potentiële opdrachtgevers. Hun uitgangspunt is dat trouwe bestaande klanten altijd goed bediend moeten kunnen blijven worden en een nieuw project alleen wordt aangenomen als ze er van overtuigd zijn dat ze kunnen waarmaken wat de opdrachtgever wil.

Suzanne werkt nu twaalf jaar bij het familiebedrijf en heeft er na een grondige HBO-opleiding haar draai helemaal gevonden. Technisch/bouwkundig staat ze haar mannetje en wat ze extra toevoegt als vrouw is haar communicatieve vermogen. Dochter en pa kunnen het goed vinden en als er een discussie is dan wordt die gevoerd op argumenten en niet op basis van ‘ik heb toch gelijk gedrag’. Suzanne combineert haar werk met een opgroeiend gezin met drie jongens van negen, zes en drie. Als zij nu al de zesde generatie zouden vormen, dan zou het Sloopbedrijf Schotte BV worden… Ze hebben nog tijd zat om bouwers te worden!

Bent u ook als bedrijf gevestigd in het Buitengebied West en wilt u meer informatie? Of wilt u meer aandacht voor uw bedrijf in deze rubriek? Mail ons dan op info@pnwest.nl.

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.